Wat voor hoofdkussen geeft u uw kind?


In het grote bed.

Ineens is het zover! Uw kind gaat slapen in een groot bed. En bij een groter bed hoort natuurlijk een goed matras, maar ook zeker een goed hoofdkussen. Veel ouders weten niet op welke leeftijd ze hun kind op een hoofdkussen dienen te laten slapen. Mijn advies is om uw kind vanaf twee jaar op een kussen te laten slapen. Hiermee bedoel ik niet uw eigen “oude” kussen, de veerkracht is vaak versleten en is voor uw kind te hoog. Ook uit hygienisch oogpunt is uw oude kussen ook wel aan vervanging toe.

Als uw kind naar een groot bed gaatEr is speciaal voor peuters het kussen “mijn eerste kussen”ontwikkeld. Dit is een laag kussen waarmee ze leren om op een kussen te slapen. Dit speciale kinderkussen heeft een tijk van een nieuw 3D materiaal. Deze zorgt ervoor dat uw kind dwars door het kussen kan ademen, dit is wel zo veilig! Ook is het complete kussen gemakkelijk wasbaar!

Tip: Wanneer uw kind op een “mijn eerste kussen” slaapt is het verstandig om, wanneer u naar bed gaat, uw kind netjes op het kussen te leggen. Dat wil zeggen dat u zijn of haar schoudertjes onder het kussen legt. Zo kan het lijfje goed wennen aan de ondersteuning van het kussen.

Wanneer uw kind zo’n 5 á 6 jaar is kunt u overstappen naar een opvolgkussen. Deze zit qua hoogte tussen een kinder, en normaal hoofdkussen in.

Advertenties

Over De Beddenwinkel

Hallo, mijn naam is Michel van de Valk en ik ben de eigenaar van De Beddenwinkel in Geldrop. De Beddenwinkel bestaat al sinds 1997. Mijn passie ligt in het adviseren van klanten bij het zoeken van het juiste slaapysteem. Ik houd me onder andere bezig met ergonomisch ligcomfort, vooral bij specifieke lichamelijke klachten zoals lage rugklachten en schouder- en nekpijnen.
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdkussens en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Graag wil ik uw mening over dit onderwerp. Laat u een bericht achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s